Golv till altan

När man väl skaffat sig ett inglasat uterum så ska det inredas med diverse saker som möbler, växter, prydnadsföremål och ett lämpligt golv. Nedan två böcker för att hitta inspiration om att inreda ett inglasat uterum, vinterträdgård eller ett växthus. Böckerna hittar man hos Adlibris under fliken hem och trädgård.

inreda inglasat uterum

Om boken ovan : I inredningsboken Vackert med vintage har den populära författarduon Susanna Zacke och Sania Hedengren samlat sådant som de själva älskar och brinner för.

det grönskade växthuset

Om boken ovan : Lättskött, frodigt, roligt - krångla inte till det i onödan, är Inger Palmstiernas paroll. Det grönskande växthuset hjälper till att göra den egna växthus­odlingen till ett rent nöje.

Man kan själv bygga ett inglasat uterum eller så köper man ett fristående uterum som man själv monterar ihop. En återförsäljare av fristående uterum är Bygghemma. Här kan man också köpa lämpliga golv till uterum och altaner. Nedan en bild på ett fristående uterum hämtad från deras butik.

fristående uterum

Om detta uterum ovan : Ett fristående uterum där framsidan är försedd med skjutdörrar. Den fullt öppningsbara framsidan gör uterummet användbart under en stor del av året. Öppna upp helt på sommaren eller stäng och njut med levande ljus och en filt under de lite svalare dagarna. Levereras i byggsats.

Funderar på på ett inglasat uterum, hitta inspiration till ett inglasat uterum hos Halle. På deras hemsida kan man bli sin egna arkitekt för en stund! Här kan man skissa fram sitt personliga uterum och se hur mina idéer ser ut i 3D. Nedan ett inglasat uterum hämtad från Halles hemsida.

inglasat uterum

golv till altan

Det finns många olika sorters golv till altan att välja mellan. Valet beror på vad det är för ett uterum man har. Har man en vinterträdgård i form av ett växthus så kan man tex. välja en marksten av något slag. Har man däremot gjort sitt uterum som en tillbyggnad av huset som är vinterbonat så kan man tex. ett klinkergolv med golvvärme. Golv till uterrum, träggolv, plastgolv, klinker mm hittar man hos Bygghemma, där man också hittar tex. glaspartier och skjutdörrar. Bilder på trägolven nedan är hämtade från deras hemsida. Söker du inspiration för att finna golv till uterum, besök tillverkares, återförsäljares och butikers hemsidor av golv. Här hittar du en sida på nätet innehållande mycket om golv. Besök sida Styleroom för att se många bilder på golv till uterum och altaner upplagda av sidans medlemmar. Här kan du hitta tips och inspiration för att välja golv till uterum och altan.

golv till altan golv till altan

Bilderna på golv att använda i ett uterum ovan är hämtade från Bygghemmas hemsida: Den vänstra trägolvet. Trägolv Kährs Stone Naturoljad Borstad Rökt Gråbrun Ek 3-stav är en gråpigmenterad, naturoljad 3-stav i rustik stil med måttliga färgvariationer. Ek Stones kombination av golvets säregna trätextur tillsammans med den gråa patina naturoljan är ditt fashionabla val för ett modernt hem. Trägolvet är rökt och kraftigt borstat och innehåller stora kvistar. Den högra trägolvet. Trägolv Arena Vit Mattlackad Ek Prime Skeppsgolv är vitlaserat två gånger. Trägolvet har en mattlackad yta i glans 14 och är slipbart. Golvet har hög kvalité och passar lika bra i en stadsvåning som i en villa, som i skärgårdshuset. Trägolv Arena Vit Mattlackad Ek Prime Skeppsgolv läggs med äkta gummilist i elastiskt naturgummi.

Anledningen till att bygga inglasade uterum kan tex. vara att man vill förlänga sommaren, eller att man helt enkelt behöver större utrymme, då kan ett inglasat uterum vara lösningen. Inglasade uterum har blivit väldigt populära ofta inredda med med mycket blommor och blader, man kan tro att dessa uterum blivit växthus. En inglasad altan, inglasat växthus, inglasad balkong eller en vinterträdgård förknippas ofta med avkoppling och inredningen blir ofta därefter, gröna växter och avkopplande möbler tex. en möbelgrupp i rotting. Ett uterum kan tex. vara en altan som man inglasat, ett växthus eller en tillbyggnad av huset. Detta kan sedan inredas på många olika sätt, man kan tex. bygga ett uterum där man kan vistas även vintertid, genom att isolera, använda bra glaspartier, installera värme (tex. ett värmegolv).

Nedan annonser om uterum, inglasade uterum, balkonginglasning, skjutdörrar, glaspartier, byggmaterial, inredning, golv till uterum och altan och andra tillbehör för den som ska bygga ett inglasat uterum. Förutom att köpa olika saker och ting av dessa annonsörer kan man genom att titta på bilder från annonsörernas hemsidor om uterum och tillbehör för att hitta inspiration, ideer, råd och tips för att bygga sitt önskade inglasade uterum. Många gånger har de som annonserar kampanjer vilket kan göra det lönt att vandra mellan annonsörerna och jämföra utbud och priser. Har man lite tur så kan man hitta ett billigt och bra golv till ett uterum eller altan vilket kan vara klinkers med värmeslingor eller vanliga trallbräder.

Att bygga ett inglasat uterum kan man göra själv beroende på vilka kunskaper man har inom området. Att glasa in en altan klarar de flesta men att göra en tillbyggnad av huset får att erhålla ett inglasat uterum kräver helt andra kunskaper. Detta gör att kostnaden kan variera från några tusenlappar till flera hundra tusen kronor. Behöver du hjälp att bygga ett inglasat uterum eller kanske enbart göra en inglasning av altanen så kan du via företaget ServiceStart sända din förfrågan och därefter erhålla en kostnadsfri offert. Detsamma gäller om du behöver hjälp att lägga in det golv du köpt till uterummet eller att lägga ett trägolv till en altan.

Innan du kör igång med att bygga ett inglasat uterum eller köper ett friliggande uterum, kolla först vad som gäller med bygglov. Bygglov om att bla. bygga uterum, besök Boverket. Att enbart glasa in en balkong eller altan kräver normalt sett inget bygglov. För att vara helt säker så kan man alltid kontrollera detta med sin hemkommun.

Nedan länkar till butiker, återförsäljare och tillverkade av glaspartier, skjutdörrar, inredning, byggmaterial, växthus, kompletta friliggande uterum mm för att bygga ett inglasat uterum eller köpa ett uterum färdigt. En del av dessa företag har passande golv till uterum och altan, andra rekommenderar andra företag när det gäller att välja golv.

innehåll

Nedan annonser om inglasade uterum, inglasningar, golv till altan, inglasade altaner mm. Hitta material och inspiration, ideer, tips och råd för att bygga ett inglasat uterum, inglasad altan, inglasad balkong, vinterträdgård mm.

En återförsäljare med butik på nätet med tillbehör och byggmaterial för att bygga ett inglasat uterum är BYGGmax. Du hittar olika glaspartier, skjutdörrar, altandörrar, virke, plintar, golv till uterum och altaner, växthus mm.

Helt beroende på vad för inglasat uterum man tänker bygga så väljer man golv därefter. Golv till ett inglasat uterum kan tex. vara trallgolv, klinkergolv, laminatgolv eller parkettgolv. Till en oisolerad inglasad altan väljer man som regel ett trägolv som målas och inte ett parkettgolv. Olika golv hittar man också hos BYGGmax. Golven nedan kommer från deras hemsida.

golv till inglasat uterum

Ovan ett parkettgolv, om detta golv att tex. använda i ett vinterbonat inglasat uterum : Ett lättskött, lackat parkettgolv som läggs enkelt utan lim tack vare click system. Plankorna är uppbyggda av tre lager äkta trä som är limmade tillsammans.

golv till inglasat uterum

Om furugolvet ovan : BYGGmax furugolv är nedtorkad till en fuktkvot så att Du kan använda det inomhus. Sorteringen är en rustik, lite enklare kvalitet som passar bra till gillestugan, barnrummet eller friggeboden.

En känd tillverkare av uterum är Santex. Via deras hemsida så kan man hitta inspiration om inglasade uterum, hitta återförsäljare, provbygga ett inglasat uterum i 3D. Nedan en vinterträdgård hämtad från deras hemsida.

inglasat uterum

Om det inglasade uterummet ovan : Star gör skäl för sitt namn. Allt är lite utöver det vanliga, exempelvis den stabila konstruktionen och de allra säkraste låsen. Isoleringsförmågan är extremt god.

Använd nätet för att hitta golv till uterum, altan och pool.